Column 4Mijl website DvhN
start >  werk >  ouder werk >  Columns Dagblad van het Noorden

APK-keuring en hardlopen

 Sporten is een noodzaak voor mij. En omdat het zo gemakkelijk is, doe ik aan hardlopen. Je hoeft er niet voor naar een sportschool of een sportveld. Je bent niet afhankelijk van bepaalde tijden of van medesporters. Het is gewoon een kwestie van je even omkleden, en weg ben je. Want waar je loopt, maakt niet zoveel uit.

 Zo loop ik nu al zo'n vijftien jaar hard: vanaf het moment dat mijn oudste dochter een paar maanden oud was. Voorheen ging ik twee of drie keer per week naar de fitnessruimte op mijn werk, maar daar had ik nu geen tijd meer voor. Ik ben destijds gestart met behulp van een trainingsschema voor beginners: zo kon ik het mooi opbouwen. Want het gaat beslist niet vanzelf. De eerste maanden was het echt doorbijten en lag ik na twee minuten hardlopen echt op apegapen. Gelukkig mocht ik tussendoor steeds drie minuten wandelen.

 Jaren geleden schepte ik er genoegen in om steeds een andere route te bedenken. Ik verkende als het ware al hardlopend Groningen-Zuid. Tegenwoordig loop ik meestal een stuk langs het Paterswoldse Meer. Ook combineer ik wel eens het nuttige met het aangename. Moet ik bijvoorbeeld mijn auto voor een APK-keuring afleveren. Ik rijd dan naar mijn garage in Paddepoel, en ren terug naar huis. Het rennen kost ongeveer veertig minuten. Het liefst haal ik de auto dan een dag later weer op en ren ik dezelfde route in omgekeerde richting. De baliemedewerker van de garage kijkt er al niet meer van op.


Meer columns:


start >  werk >  ouder werk >  Columns Dagblad van het Noorden